meer informatieFotos en gegevens van de contoleurs

Artikelen over zoeklicht

Klachten
Adressen

Zoeklicht in oud-west van dag op dag

Ontwikkelingen in juli en augustus 1999

Dinsdag 15 juni 1999

Maandag 14 juni 1999

Vrijdag 11 juni 1999

Donderdag 10 juni 1999

Woensdag 9 juni 1999

Dinsdag 8 juni 1999

Maandag 7 juni 1999

Laatste ontwikkelingen
Zoeklicht dagboek


Dinsdag 15 juni 1999

• Rond half negen gingen een aantal Zoeklicht controleurs aan het werk op het kantoor van de Stedelijke Woningdienst. Het lijkt erop en geruchten bevestigen dit dat Zoeklicht wat betreft Oud-West van de baan is. Waarschijnlijk is het volgende project in de Pijp. Morgen is er om half twee een radio progamma op radio 1 over Zoeklicht.

Maandag 14 juni 1999

•  Op AT5 TV was vrijdagavond een item over de actie tegen Zoeklicht die dag. Martien Maten van de Stedelijke Woningdienst en coördinator van Zoeklicht werd gevraagd naar zijn mening: Interviewer: Kunt U zich voorstellen dat er mensen zijn die zeggen ze plegen inbreuk op mijn privacy, ze moeten mij niet controleren? Martien: Ja, ongetwijfeld zullen die mensen er zijn. Ik moet eerlijk  zeggen dat ik wel een beetje het idee heb, dat die mensen misschien toch ook wel iets te verbergen hebben.
• Om 9.30 uur verzamelden wij met ongeveer 30 mensen om wederom vandaag op zoek te gaan naar de teams van het project Zoeklicht in Amsterdam Oud-West. Om ongeveer 10.30 uur besloten we uit elkaar te gaan, omdat na uitvoerige observatie van het kantoor van Sociaal Beheer Kinkerbuurt aan de Borgerstraat en tevens de Cremer-buurt en het WG-terrein geen teams actief leken te opereren in de buurt.  Wel werd er een alarm-lijst gemaakt van mensen die actief willen deelnemen aan acties tegen Zoeklicht in de komende dagen.
• Bij het kantoor van de Stedelijke Woningdienst werd ‘de Keijser' waargenomen die met de metro naar Centraal Station vertrok. Hij had deelgenomen aan het overleg dat die morgen op het hoofdkantoor van de Stedelijke Woningdienst aan de Jodenbreestraat 25 had plaatsgevonden.
• ‘s Middags werden weer geen controleurs van Zoeklicht waargenomen in de wijk Oud- West. Een journalist belde nog op om te melden dat volgens hem ook op dinsdag geen controles worden uitgevoerd.

Terug naar boven