meer informatieFotos en gegevens van de contoleurs

Artikelen over zoeklicht

Klachten
Adressen

Zoeklicht in oud-west van dag op dag

Ontwikkelingen in juli en augustus 1999

Dinsdag 15 juni 1999

Maandag 14 juni 1999

Vrijdag 11 juni 1999

Donderdag 10 juni 1999

Woensdag 9 juni 1999

Dinsdag 8 juni 1999

Maandag 7 juni 1999

Laatste ontwikkelingen
Zoeklicht dagboek


Dinsdag 8 juni 1999

• Op dinsdag gingen opnieuw twee teams op pad. Team 1 bestond uit dhr. ‘De Keijser' (zie foto 1 en 7) met een nieuwe dame. Zij deden vooral woningen op de Nicolaas Beetsstraat, Wilhelminastraat (stuk tussen Jan Pieter Heijestraat en Nicolaas Beetsstraat) en de Jan Pieter Heijestraat aan. De controleurs spraken een postbode aan om te informeren over een adres.
• Team 2 bestond op deze dag uit de man met de witte haren, snor en witte lange regenjas (zie foto 1 en 6) en een nieuwe ster een magere lange man met kort zwart haar (zie foto 8). Zij trokken door het WG terrein en bezochten adressen op de Ite Boeremastraat, Jeltje de B. Kemperpad en de Arie Biemondstraat. Een van de bewoners, illegaal in Nederland verblijvend, kwam net aan fietsen toen de twee controleurs voor de deur stonden. Hij besloot af te wachten, omdat hij het briefje van het Autonoom Centrum gekregen had. Verschillende malen werden buren aangesproken om over een bepaald adres vragen te stellen. In de flats op de Ite Boeremastraat en de Arie Biemondstraat gingen zij ook daadwerkelijk bij enkele adressen binnen. Op de Arie Biemondstraat blevene ze zeer lange tijd in de flat rondhangen.
• De man met de witte haren en witte snor (zie foto 1 en 6) stapte om ongeveer 15.00 uur op zijn fiets en vertrok door het Vondelpark richting huis. Op de koninginneweg kocht hij nog een lekker broodje om vervolgens verderop zijn fiets op slot te zetten en zijn huis binnen te gaan.
• Sociaal Beheer Cremerbuurt nam deze dag contact op met het Wijkopbouworgaan over de brief die door het Autonoom Centrum was verspreid. De buurt beheerder beklaagde zich erover dat het Wijkopbouworgaan Oud-West hem niet had ingelicht over de actie. Hem werd verteld dat niet het Wijkopbouworgaan of een andere buurt organisatie hem had moeten inlichten, maar dat dat een taak van het stadsdeel is. Bij Sociaal Beheer waren verschillende oudere mensen binnengekomen naar aanleiding van de brief van het Autonoom Centrum. De Beheerder heeft de mensen vertelt de Zoeklicht controleurs de toegang te weigeren.

maandag 7 juni 1999

• Op maandag vertrokken om 9.30 uur twee teams van Zoeklicht vanaf het kantoor van sociaal beheer Kinkerbuurt aan de Borgerstraat 118 (bij het speelterrein van de Vierhoek). Het team is daar te bereiken onder nummer 6182588. Team 1 bestaat uit twee vrouwen (zie foto 3 en 5) die vooral bezoeken afleggen bij de huizen van Woningbouwvereniging Ons Huis. Suzanne Mesman maakt deel uit van het team (zie foto 3).
• Team 2 bestaat uit twee heren waarvan er één zeer duidelijk te herkennen is aan zijn witte haar en snor (zie foto 1 en 6). De ander liep op maandag en dinsdag in een oranje windjack rond, dat hij op woensdag verwisselde voor een wit windjack (zie foto 1 en 7). Zijn naam is naar alle waarschijnlijkheid 'de Keijser' en is werkzaam voor de Stedelijke Woningdienst.
• Team 1 bezocht huizen van Woningbouwvereniging Ons Huis in de Wilheminastraat, Pieter Langendijkstraat en de brederodestraat (stuk tussen Jan Pieter Heijestraat en kostverlorenvaart). Het team bezocht daadwerkelijk vier adressen op de Wilhelminastraat en de 1ste Helmerstraat. Bij een adres op de Wilhelminastraat bleven zij ongeveer een half uur binnen.
• Team 2 bezocht idem dito huizen in de Wilhelminastraat (stuk tussen Jan Pieter Heijestraat en kostverlorenvaart). Team 2 was snel uitgecontroleerd. Zij vonden op vele plekken niemand thuis. Bij een vrouw kwamen ze de trap op lopen met hun identiteitsbewijzen voor zich. Zij keken de woning rond en zeiden tegen elkaar dat het duidelijk een éénsgezinswoning is en dat terwijl er twee mensen staan ingeschreven. De vrouw voelde zich overrompeld en het gesprek uiterst vervelend. Hoewel zij niets te verbergen heeft, had zij achteraf spijt dat zij de mensen had binnengelaten. De man met de witte haren en een witte snor (zie foto 1 en 6) gluurde op verschillende adressen ook daadwerkelijk naar binnen.

Terug naar boven