meer informatieFotos en gegevens van de contoleurs

Artikelen over zoeklicht

Klachten
Adressen

Zoeklicht in oud-west van dag op dag

Ontwikkelingen in juli en augustus 1999

Dinsdag 15 juni 1999

Maandag 14 juni 1999

Vrijdag 11 juni 1999

Donderdag 10 juni 1999

Woensdag 9 juni 1999

Dinsdag 8 juni 1999

Maandag 7 juni 1999

Laatste ontwikkelingen
Zoeklicht dagboek


Vrijdag 11 juni 1999

 •Op vrijdag kwamen wederom om ongeveer 9.00 uur de controleurs van Zoeklicht. Er vertrokken deze ochtend twee teams.
• De man met de witte haren en de witte snor (foto 1 en 6) was ook ‘s ochtends gearriveerd, maar vertrok vandaag niet om 9.25 uur om in de wijk controles uit te voeren.
• Team 1 bestond uit ‘de Keijser' (foto 1,7,9 en 10) en een tot nu toe onbekende vrouw met blond haar (zou de vrouw kunnen zijn van team 3 van woensdag 9 juni 1999 foto 9). Het team ging controles uitvoeren op de Wilhelminastraat in het gedeelte tussen de Nicolaas Beetsstraat en de Jan Pieter Heijestraat. Het team ging bij drie adressen naar binnen en bij drie andere adressen werd niet opengedaan.
• Om omstreeks 10.30 uur verschenen actievoerders van het Autonoom Centrum in de straat met op een bakfiets een echt Zoeklicht dat op de controleurs werd gericht. Met een brandweeralarm werden mensen in de straat erop geattendeerd dat de twee controleurs in de wijk aanwezig waren. Ook werd de straat afgezet met rood-wit lint en pamfletten uitgedeeld. Na korte tijd zijn zij teruggekeerd naar het kantoor van Sociaal Beheer Kinkerbuurt aan de Borgerstraat 118.
• Bij de actie waren een journalist van het Parool, een filmteam van AT5 en een fotograaf van de Echo aanwezig. Verschillende andere media (radio 1, Algemeen Dagblad) belden het Autonoom Centrum naar aanleiding van de persverklaring.
• Team 2 was hetzelfde team als team van maandag 7 juni 1999. Suzanne Mesman (foto 3) en haar collega (foto 3 en 5)  vertrokken naar de Kanaalstraat in het gedeelte tussen de Jan Pieter Heijestraat en de Kostverlorenvaart. Zij waren betrekkelijk snel klaar en vertrokken richting 1ste Helmerstraat en verder naar de Overtoom nadat team 1 zich uit de buurt begaf.
• Team 2 (foto 3 en 5) ging op het terras van café Het Perspectief aan de Overtoom zitten. Het Autonoom Centrum installeerde zich daar voor het café met het zoeklicht gericht op de twee controleurs op het terras. Zij begaven zich vervolgens naar binnen. Voor het café werden pamfletten uitgedeeld en werden de buurtbewoners erop geattendeerd dat de twee controleurs zich in het café bevonden. Na enige tijd kwam de politie. De twee controleurs verlieten het café en stapten in een politieauto.
• Het aanvankelijk redelijke contact met de politie veranderde plots doordat zij borden met foto's van de controleurs met de tekst ‘Zoeklicht-controleurs de buurt uit!' in beslag namen. Het een en ander liep rustig af door een ontspannen optreden van de actievoerders.
• Na deze succesvolle actie waarbij de controleurs zeker voor de vrijdagochtend het werk onmogelijk is gemaakt, worden de controleurs voor de rest op afstand gevolgd in afwachting van verdere acties.
• 's Middags is de wijk nog eens grondig bekeken, maar konden geen controleurs worden ontdekt.

Terug naar boven